kép forrása: rawcandy.wordpress.com

persze lehetne másféle, például cseresznyés vagy ribizlis, de most sárgabaracknak van a szezonja, és amellé meg dukál valami bogyós, áfonya és szeder volt itthon, a szederre szavaztam

jó negyed kiló sárgabarackot kimagozunk és nyolcadolunk, mellészórunk 10 dkg szedret, aztán nekiállunk a tésztának

fakanállal habosra keverünk 2 egész tojást, 1/2 bögre (nád)cukorral, 1 teáskanál vaníliáscukorral, 1/2 bögre olajjal és egy 150 gr-os tejföllel

majd hozzákeverünk 1 és 1/2 bögre lisztet, 1/2 bögre (apróbb méretű) zabpelyhet, 1/2 teáskanál sütőport, 1/2 teáskanál szódabikarbónát és csipet sót

a kész tésztába beleforgatjuk a gyümölcsöt, és félretesszük addig állni, míg a sütőnk eléri a 200 fokot

ha a sütő elég meleg, még egyszer átkeverjük a kicsit lazult tésztát (lévén dolgozott a szódabikarbóna és a sütőpor), muffinformákba kanalazzuk a tésztát, és légkeveréssel 16-18 perc alatt készre sütjük

a fenti mennyiség nekem 16 muffin, nem bírok rájönni, hogy tudna 12 lenne, de a 16 is elfogy:)