fotó: Jakab Krisztina
hozzávalók kb. 15-20 darabhoz:
- 1 tábla ( 125 gramm) jó minőségű étcsoki
- 10 dkg mandula durvára vágva, majd enyhén megpirítva
- kész piskótatészta: megmaradt piskótaszélek/darabok vagy kb. egy fél tepsi frissen sütött piskótatészta, recept itt
- 1,5 dl tejszín
- kb. 3-4 evőkanál mascarpone
- (édesszájúaknak opcionálisan egy kevés porcukor)
- hurkapálca (harmadolva-negyedelve)
a hozzávalókból pedig így lesz sütinyalóka, aki nem szeret tésztában tapicskolni, annak ez a recept erősen ellenjavallt!:):
- vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, zárd el alatta a lángot, de hagyd a forró víz felett a csokit és tedd félre
- a kihűlt piskótatésztát vágd apró darabkákra
- tedd nagy keverőtálba, és adj hozzá a tejszínt és a mascarponét
- kezdd el a kezeddel óvatosan összedolgozni őket, míg gyúrható állagú masszát kapsz ( higíthatod több tejszínnel, ha szükséges)
- gyúrj (kojak-)nyalóka nagyságú golyókat belőle (ha tudod, mekkora egy kojak-nyalóka, ha nem tudod, ciki:)
- szúrj mindegyik közepébe hurkapálcadarabot (vagy kis bambusznyársat)
- mártsd a nyalókát a csokoládéba, hagyd, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd szórd meg egy kevés mandulával, és tedd félre vagy egy hungarocellbe tűzve, vagy sütőpapírral letakart tálcára, hogy a csoki megdermedhessen rajta
szóval ilyen totál egyszerű, de igazi cukiság a sütinyalóka, gyerek születésnapi partira azonban csak elszántabb anyáknak ajánlott, mert szürreális mennyiség fogyna belőle
Garamvölgyi Gerda receptje - amúgy meg érdeklődőknek további Gerda receptek itt a livingkitchenen
Utolsó kommentek