fotó: Jakab Krisztina

fotó: Jakab Krisztina

 

hozzávalók kb. 15-20 darabhoz:

  • 1 tábla ( 125 gramm) jó minőségű étcsoki
  • 10 dkg mandula durvára vágva, majd enyhén megpirítva
  • kész piskótatészta: megmaradt piskótaszélek/darabok vagy kb. egy fél tepsi frissen sütött piskótatészta, recept itt
  • 1,5 dl tejszín
  • kb. 3-4 evőkanál mascarpone
  • (édesszájúaknak opcionálisan egy kevés porcukor)
  • hurkapálca (harmadolva-negyedelve)

 

a hozzávalókból pedig így lesz sütinyalóka, aki nem szeret tésztában tapicskolni, annak ez a recept erősen ellenjavallt!:):

  • vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, zárd el alatta a lángot, de hagyd a forró víz felett a csokit és tedd félre
  • a kihűlt piskótatésztát vágd apró darabkákra
  • tedd nagy keverőtálba, és adj hozzá a tejszínt és a mascarponét
  • kezdd el a kezeddel óvatosan összedolgozni őket, míg gyúrható állagú masszát kapsz ( higíthatod több tejszínnel, ha szükséges)
  • gyúrj (kojak-)nyalóka nagyságú golyókat belőle (ha tudod, mekkora egy kojak-nyalóka, ha nem tudod, ciki:)
  • szúrj mindegyik közepébe hurkapálcadarabot (vagy kis bambusznyársat)
  • mártsd a nyalókát a csokoládéba, hagyd, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd szórd meg egy kevés mandulával, és tedd félre vagy egy hungarocellbe tűzve, vagy sütőpapírral letakart tálcára, hogy a csoki megdermedhessen rajta

 

szóval ilyen totál egyszerű, de igazi cukiság a sütinyalóka, gyerek születésnapi partira azonban csak elszántabb anyáknak ajánlott, mert szürreális mennyiség fogyna belőle

 

Garamvölgyi Gerda receptje - amúgy meg érdeklődőknek további Gerda receptek itt a livingkitchenen