Még nincs szilvaszezon (amúgy tényleg nincs, hiába próbálkoznak a piacon az árusok, a szilva még savanyú). Sárgabarackszezon van. Tehát nem sütünk szilvás süteményt. És mégis. Ezt a receptet kb. ősz óta nézegetem, persze a tavalyi szilvaszezon után találtam rá, mikor máskor - és persze kinek van türelme kivárni az idei szezont vele, nekem nem, inkább megcsináltam sárgabarackkal, születésnapi meglepetéssüteménynek.
kép: livingkitchen.postr.hu
Persze úgy indult azt egész, hogy egy enyhébb infarktust kaptam a 25 dkg cukortól már leírva is (meg a 25 dkg gyümölcs kifejezést is nehezen tudom értelmezni, kivéve, ha áfonyáról vagy ribiszkéről van szó), szóval a recept az így néz ki nálam:
bekapcsoltam a sütőt 160 fokra, majd
- 2 egész tojást,
- 12 dkg (nád)cukrot,
- 3 dl tejfölt,
- fél citrom héját és levét,
- vaníliáscukrot
- 15 dkg fehér és 10 dkg teljes őrlésű tönkölylisztet, amiben előzőleg elkevertem
- 1 teáskanálnyi szódabikarbónát (aki nem hisz a teljes őrlésűben, az csinálhatja csak fehérből, de jobb a sütemények többsége "kevert" lisztből),
- nettó fél kg negyedelt sárgabarackot,
- 5 dkg apróra darabolt csokoládét és
- 5 dkg diót
Utolsó kommentek