A fűszernövények közül a cserepeimben a rozmaring az egyik, ami remekül bírja (na jó, a kakukkfű a balkonládában, az a legdurvább, felhasználhatatlan mennyiség van belőle:) - szóval a kedvenc egytálakban sokszor felbukkan. Az egytálak amúgy is a kedvenc műfajom: mindent belepakolok a jénaiba, be a sütőbe és aztán majd ebédnél kell újra ránézni az egészre, és ugye mosogatni is csak egy darab edényt kell. Persze nem mindegy, hogy mi az a minden, amit belepakolok. 

kép: Folia 

A tejszínes-rozmaringos csirke esetén fejenként egy csirkecombot vagy egy fél csirkemellet, 20-25 deka karikákra vágott krumplit és 2 közepes méretű szintén karikákra vágott paradicsomot (télidőben konzerv hámozott egész paradicsommal helyettesíthető, akkor elég 4 főre egy konzerv) belerétegezek egy jénai edénybe. zom, borsozom (frissen őrölt borssal), két-három ágacska (4-5 centinyi) friss rozmaringot melléteszek (ha nincs friss, szárítottal is lehet, de meg sem közelíti azt az illat és íz eredményt, mint amit a friss rozmaringgal érek el), alaposan megöntözöm olívaolajjal és fél deci tejszínnel.

Aztán mehet a sütőbe alufóliával lefedve 200 fokra. Egy adag úgy 55 perc alatt, több fős adag inkább bő óra alatt van kész (a savas paradicsom miatt lassabban sül a hús és a krumpli is) - a végén fólia nélkül a tetejét érdemes megpirítani.

Magában is tökéletes, de egy egyszerű rukolasaláta (rukola+só+olaj+parmezán) is remek kísérője, ha salátára vágyunk mellé.