ugye napközben csoda őszi idő, a napon ülve azt hisszük, hogy még nyár, de az árnyékban egyértelmű, ősz van, ami amúgy jó, sokkalsokkal jobb, mint a nyár, aki érti, tudja miről beszélek, aki nem, azok az általam sajnált tömegek, akik azt hiszik, a nyár az, amiben az igazán jó dolgok rejtőznek, pedig

szóval az ilyen napok végén már a kedélyes levesvacsorák jönnek, nem véletlen, hogy már megint levessel jövök

legyen most a krumpli és a zeller volt a főszereplő

egy fej felaprított vöröshagymát meg egy összenyomott gerezd fokhagymát kis olajon épp hogy megpárolok, megszórtom egy adag curry fűszerkeverékkel, rádobok egy közepes fej felkockázott zellert meg 3-4 közepes szem krumplit úgyszintén felkockázva (előtte a zellert és a krumplit is pucoljuk meg lehetőleg:), fél teáskanál só, és annyi vizet öntök rá, ami épp ellepi,

fedő alatt puhára főztem (20 perc alatt megvan), majd hozzáadok 5 dl alaplevet (ami ha pont nincs, akkor ugye bioleveskocka bevet), furának tűnik a 2 lépés, de így erőteljesebben érvényesül a zeller íze, ha simán a krumplival párolódik együtt előbb,

összeturmixolom és egy pohár tejföl megy még bele, összeforralom és kész, a krumpli keményítőtartalmától szuper selymes leves lesz a vége

zsemlekockával fogyasztandó 

a receptet vmi anyukás blogról szedtem vagy 6 éve, és azóta is tökéletes:)