etióp vacsorára készülünk, aminek az alapja az injera (ejtsd indzsera), amit elkészíteni autentikusan kicsit lehetetlennek tűnik (már amennyire egy ilyen vacsora kicsit is autentikus lehet egyáltalán)
a probléma az alapanyagban rejlik, a számtalan fellelhető receptből kiderül, hogy az alapanyag egy teff nevű gabona, remek tápértéke van, magyar neve tőtippan, apró daraszerű a magja, gyakorlatilag az a lisztje, az ebből sütött lepény lyukacsos, enyhén savanykás, de aztán itt megáll a tudomány
sok recept ezt próbálja megközelíteni, nekünk ami elérhető, az a hajdina, az is kicsit savanykás eredményt hoz, na és hogy lesz ebből lepény:
2:1 arányban összekeverünk hajdina- és simalisztet, megy hozzá sütőpor (nem autentikus:)és citromlé meg víz - mindezt kézihabverővel szép habosra keverjük, hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta legyen belőle
6 embernek (fejenként 4-5 normál méretű palacsintával számolva) egy vacsorához fél kg hajdinaliszt, negyed kg simaliszt, 3 zacskó sütőpor és egy citrom leve kell, vizet igény szerint adjunk hozzá, ebben a részben nem tudok segíteni
könnyen süthető, nem leragadó tészta az eredmény, világos szín elérésig kell sütni olajozott palacsintasütőben, és mindenféle etióp finomságot enni vele úgy, hogy kézzel letépünk belőle egy darabot, és a tálra halmozott ételekből "veszünk" a palacsintával, hát szóvel így
Utolsó kommentek