Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MÁJUSI KÖTELEZŐ MENÜ

Spárga és eper, ugyebár. Ja, meg az újkrumpli, bár ebben a menüben éppen nem volt, de odafért volna.

kép: livingkitchen.postr.hu

Szóval spárga, azzal az van, hogy a spárgát nem főzzük, az egy oltári nagy tévedés, hogy a spárgát főzzük. A spárgát sütjük, pirítjuk, grillezzük, akármi, de se nem pároljuk, se nem főzzük. Ha ezt megtudná a világ, csomó ember rájönne, hogy a spárga finom. (Egyébként pedig a spárga tényleg finom.)

A májusi kötelező menü pedig áll egyrészt sütőben sült spárgából, amihez:

  • 2-3 főre fél kg zsenge zöldspárgát megtisztítunk, ami semmi hámozás, hanem csak a szárak legvégét letörjük, 
  • majd néhány szálat összefogunk, és egy vékony szelet jóféle szárított vagy füstölt típusú sonkával áttekerjük, és jénaiba fektetjük (a sonkának és a végeredménynek nem árt, ha a sonkán van egy kis zsírréteg),
  • ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a spárga (15 dkg sonkával tökéletes eredményt érhetünk el), akkora edényt használjunk, amiben egy rétegben elfér a spárga így csomagolva,
  • az egészet meglocsoljuk olívaolajjal,
  • majd 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig lefedés nélkül megsütjük (ha elkezd barnulni a spárga vége, akkor már kész).
Míg sül a spárga, elkészíthetjük a menü másik kötelező elemét, a fetás-epres spenótsalátát:
  • ehhez 2-3 főre összekeverünk 5-6 dkg bébispenótot (vagy zsenge spenótot) 15 dkg apróra vágott eperrel,
  • rámorzsolunk 10 dkg fetát,
  • meglocsoljuk olívaolajjal és pár csepp balzsamecettel, megy rá egy kis frissen őrölt bors (só csak akkor, ha a feta nem túl sós) és már kész is.

kép: livingkitchen.postr.hu 
Akinek pedig az eper sósan nem szimpatikus, az adhat a spárga mellé diós spenótsalátát (5-6 dkg spenótból, a linkelt recept egy nagyobb adag), az epret meg felszolgálhatja desszertnek cukros tejföllel (a tejszínhabos változat a nyomába se ér). Éljen a május!
0 Tovább

DIÓS SPENÓTSALÁTA

Fotó: Izer Emőkespenótsalátát sokszor készítek, azonban dióval párosítani még sosem jutott eszembe, na de mostantól:

 

20 dkg bébispenóthoz hozzákeverek/tördelek 2 maroknyi dióbelet és 5 dkg "parmezánforgácsot", majd jól meglocsolom olívaolajjal, összekever, és kész is, só nem kell bele, még véletlenül se

 

(a bébispenótot elvben nem kell pucolni, nekünk legutóbb olyan jutott, amit muszáj volt szárától megfosztani, kissé unalmas művelet, érdemes úgy választani, hogy ezt megússzuk:)

 

Laura Bellinazzi receptje

0 Tovább

livingkitchen - nem nigella, de főz

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek