főztünk, és jó lett, mondjuk nem egy zsürmé étel, de nem lehet minden az, és nem is tart sokáig megfőzni, főleg, ha bab fronton konzervekhez nyúlunk
kb. 3 főnyi adag lett az alábbiakból:
2 nagy fej hagymát felkockáztunk meg 2 gerezd fokhagymát is apróra daraboltunk (nem aprító, nem fokhagymanyomó, darabosan), majd olívaolajban üvegesre pirítottuk, ment hozzá 60 dkg darált marhahús, meg só, meg őrölt római kömény, mikor a hús picit megpirult, ment mellé 5-6 chillipaprika, meg 2 chipotle (ez utóbbi helyett mehet jalapeno is, az nem volt itthon, igaziból az egynél többféle csípős paprika jót tesz neki), meg cayennebors
néhány perc után ment mellé 1 konzerv hámozott egészparadicsom, 1-1 doboz natúr fehérbab és kidneybab konzerv (akinek van ideje, főzzön elő babot, az is szuper), ez fontos, ha konzervet használunk, hogy natúr legyen, van mindenféle lében ázó, de onnantól nem az általad főzött ízvilág lesz a meghatározó, meg jó 20 dkg mirelit kukorica (a konzervkukorica ízével engem a világból is ki lehet kergetni, okkal), plusz 3 deci víz, ja és sózás még ekkor is
az egész lefedve rotyogott 35-40 percet, néha kavargatni kellett, kóstolgatással utánfűszerezhető, aztán reszelt sajttal (cheddar pl.) és egy-egy kanálnyi tejföllel tálaltuk
tiszta bonyolult, ugye?:)
Utolsó kommentek